Představení divadla EXIL – přímo na zámku Chroustovice

11„Dovolená po česku“

Tato hořká komedie nás svým příběhem zavedla na jachtu uprostřed moře. Plaví se na ni dva manželské páry, které spolu kamarádí. Všechno se jeví fajn, dokud se v koši na odpadky neobjeví pozitivní těhotenský test. V té chvíli se loď změní v boxerský ring, ze kterého není úniku.

 

 „A když do toho přijde ještě alkohol, vybublají na povrch emoce. Člověk pak řekne věci, které ho mrzí,“ Petr Boháč hru nastudoval s Veronikou Křepinskou, Renatou Šťastnou, Alexandrem Andrejsem a Milanem Zlesákem.
Právě pan Zlesák, který v našem učilišti pracuje jako mistr u zámečníků, vyšel vstříc zájmu vedoucí vychovatelky Tomanové nabídnout studentům nevšední kulturní zážitek.  Zprostředkoval a pomohl zajistit  pro naše ubytované žáky toto divadelní představení.
Ve středu 1. 2. 2017 se všichni ubytovaní žáci sešli na zrcadlovém sále. Zhlédnutím divadelního představení „Dovolená po česku“ trochu nevšedně zakončili 1. pololetí školního roku“, a ač byli nuceni takřka všichni odložit všechny ty technické vymoženosti, které neustále svírají ve svých rukách a prstíky vyťukávají na displeji jakési zprávy, neustále komunikují a cosi hledají, mám za to, že toho tentokrát nelitovali. Dle ohlasu a reakcí přišli k poznání, že divadlo může být docela fajn zpestřením všedních dní a zajímavým kulturním zážitkem.

Zapsala: vedoucí vychovatelka Tomanová L.

Divadlo Exil

Havlíčkova 841, 530 02 Pardubice

Dnes nejznámější pardubické ochotnické divadlo založil r.1999 Petr Kouba, v krátké době se vypracovalo mezi nejlepší ochotnické soubory ČR. Sídlem divadla je suterénní sál v Havlíčkově ulici, který byl v minulosti sálem někdejší Lidové školy umění.
Divadlo Exil je prioritně divadelní prostor, ve kterém se konají divadelní představení amatérského souboru herců divadla. Mimo to se však v prostoru divadla pravidelně pořádají komponované večery s výstavou obrazů a koncertem.