Floristická soutěž „Cvrčovická kopretina“

  006 Koncem dubna se tradičně konalo klání floristické soutěže „Cvrčovická kopretina“. Z východních Čech jsme se přesunuli na jižní Moravu, kde své síly poměřilo 8 soutěžících. Pořadatelem soutěže bylo Odborné učiliště Cvrčovice. Tématem letošní soutěže byla narozeninová oslava pro šestileté dítě. Za Odborné učiliště Chroustovice soutěžily žákyně prvního ročníku Jaroslava Ptáčníková a Pavlína Málková.
   Soutěžilo se ve třech soutěžních disciplínách. První disciplína byla „ Přízdoba stolu k šestým narozeninám dítěte“. Disciplína se nesla v duchu dětské tématiky, a tak jsme se mohli ponořit do krás vodního světa, bájných trollů a narozeninových dortů. V této disciplíně skvěle reprezentovala Jaroslava Ptáčníková, která obsadila nejvyšší příčku. Pavla Málková zabojovala také výborně a umístila se na krásném pátém místě. Co by to ovšem bylo za oslavu bez dárků, a proto druhá disciplína nesla název ,,Přízdoba zabaleného dárku pro dítě“.  Radost pohledět na odvedenou práci ještě umocnilo následné vyhlášení výsledků. Pavlína Málková v tomto kole jasně zvítězila a Jaroslava Ptáčníková obsadila třetí pozici. K doladění slavnostní atmosféry patří samozřejmě květina. Proto se třetí část soutěže zaměřila na tvorbu ,,Kytičky k narozeninám dítěte“. Naše děvčata opět nezklamala a dokonale předvedla svůj floristický um. Jaroslava Ptáčníková tentokrát obsadila druhou pozici a Pavlína Málková skončila třetí.  Po celkovém zhodnocení výsledků Odborné učiliště Chroustovice obsadilo první pozici, a žákyně opět dokázaly perfektní znalosti a schopnosti nabyté během studia.
   Poděkování patří nejen děvčatům za vzornou reprezentaci a prezentaci naší školy, ale i učitelce odborného výcviku Pavlíně Zárubové za výbornou přípravu děvčat.

Ing. Bc. Zuzana Gorošová