Výtvarná soutěž a slavnostní vyhodnocení.

Závěr kalendářního roku probíhal na našem odborném učilišti v duchu kulturních akcí.

V polovině prosince byla instalována výstava tvorby žáků a žákyň, kteří se přihlásili do soutěže pod názvem „Zámecký výtvarný talent“ a představili tak veřejnosti své výtvarné práce.

Viz fotogalerie  https://ulozto.cz/fm/my-files/lVs6K8ReQsLU

Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích: kategorie A – velkoformátová tvorba, kategorie B – monochromatická tvorba, kategorie C – počítačová tvorba a kategorie D – barevná tvorba.
Žáci a žákyně mile překvapili nejen fantazií, provedením a technikou, ale také spolehlivostí, protože z přihlášených, až na jednu výjimku, všichni své práce do soutěže odevzdali. Soutěžilo nakonec 19 výtvarníků s 36 výtvarnými díly.
Hodnocení obrazů a obrázků bylo anonymní, pouze na základě přiděleného čísla. Výstava trvala 14 dní a po celou dobu mohli návštěvníci výstavy přidělit svůj hlas. První hlasy malíři a malířky obdrželi již od hostů adventního koncertu a následně přidávali své hlasy další; pedagogové, vychovatelé, školní pracovníci i ostatní žáci učiliště. Hlasy se průběžně sčítaly a slavnostní vyhodnocení s vyhlášením výsledků a předáváním cen se uskutečnilo na Zrcadlovém sále poslední školní den v roce 2022, před odchodem na vánoční prázdniny. Tabulka výsledků je k nahlédnutí na webových stránkách školy.

Viz fotogalerie.  https://ulozto.cz/fm/my-files/yQUVGDEypJ6O

Do slavnostního programu s předáváním cen se zapojil i obor „Módní dekoratérka“, kde pod vedením paní učitelky Mgr. Jany Jánové, děvčata předvedla své ušité modely na módní přehlídce.

Viz fotogalerie  https://ulozto.cz/fm/my-files/mIPg0q10Sxy0

Veselou tečkou celé akce bylo divadelní představení dramatického kroužku domova mládeže pod vedením vychovatelky Izabely Skokanové. Představení dokázalo diváky rozesmát a na závěr se všichni společným zpěvem koled příjemně naladili na nadcházející Vánoce.

Viz fotogalerie. https://ulozto.cz/fm/my-files/G1heMwZitcUH 

Ze Zrcadlového sálu odcházeli všichni spokojeni, natěšeni na vánoční svátky a příchod nového roku.

Poděkování za příjemný zážitek patří všem; malířům, malířkám, módním dekoratérkám, hercům i herečkám, pedagogům, ale i Klubu rodičů, který svým finančním příspěvkem umožnil pro mladé umělce nakoupit pěkné výtvarné ceny, které je jistě namotivují k další tvorbě.

                                                             Mgr. Dagmar Novotná

Celkové výsledky ve formátu PDF.