Floristická soutěž ,,NE‘‘ TRADIČNÍ KARAFIÁT 2024

Dne 17. 4. 2024 se  v Odborné škole výroby a služeb v Plzni konala floristická soutěž ,,NE‘‘ TRADIČNÍ KARAFIÁT‘‘. Tématem byly  ,,Příběhy z mechu a kapradí, aneb les je náš život‘‘. Akce se zúčastnili žáci třetího ročníku oboru aranžér květin  Nikola Umorčíková a Petr Jaroslav Wasserbauer.
Měli celkem dva soutěžní úkoly, ve kterých pracovali v týmu. Hlavním tématem prvního soutěžního úkolu byla  ,,Vázaná kytice pro paní nadlesní‘‘. Jeho součástí bylo i překvapení (tajná práce). Zde soutěžící dostali potřebný materiál od pořadatele soutěže a nemohli se tedy dopředu připravit. Dárkovou kytici vázala Nikola Umorčíková a překvapení se zhostil Petr Jaroslav Wasserbauer. Celkový společný čas na zhotovení byla jedna hodina.
Druhým soutěžním úkolem byla ,,Fantazie rozkvetlý pařez‘‘. Celkový čas na zhotovení –  1,5 hodiny. Konstrukci měli již dopředu připravenou a na místě ji celou doplnili o živé květy a přízdobový materiál. Na vše po celou dobu konání pečlivě dohlížela porota. Soutěže se celkem účastnilo pět soutěžních týmů. Vyhlašovala se první tři nejlepší aranžmá, kde jsme obsadili krásné první místo a odvezli jsme si pohár.

Zparacovala – Pavlína Zárubová