MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽ CUKRÁŘSKÝCH A KUCHAŘSKÝCH TÝMŮ V POLSKÉM KRAKOVĚ 2024

Ve dnech 17. a 18. dubna se v polském Krakově konala tradiční mezinárodní soutěž cukrářských a kuchařských týmů, které se stejně jako v minulých letech účastnila i družstva složená z našich studentů. Chroustovická reprezentace vyrazila do Polska již o den dříve, díky čemuž se studenti na svá soutěžní vystoupení mohli dostatečně vyspat. Dopoledne v den cukrářské soutěže, pro nás zástupci školy připravili prohlídku části města, prezentovanou velmi zábavnou „retro“ formou. Po obědě byla slavnostně zahájena soutěž cukrářů, kde naší školu reprezentovaly Rozárie Brynychová a Lucie Bukáčková. Děvčata si vedla jistě, klidně a výsledkem byl velmi chutný dort ozdobený čerstvým ovocem a také pistáciová roláda. Po soutěži nás čekala druhá část prohlídky města, tentokrát zakončená večeří v jedné z místních restaurací.
Kuchařská soutěž byla na programu druhý den od rána. Zde nás reprezentovali Kamil Švarc a Vojtěch Růžička, kteří připravovali krémovou česnekovou polévku a kachní prsa na třešňové omáčce s čerstvou kapustou a karlovarským knedlíkem. Kluci během vaření rozdávali úsměvy na všechny strany a vyzařovala z nich pohoda.
Po soutěži kuchařů následovalo slavnostní zakončení soutěží s vyhlášením výsledků. K naší velké radosti si holky z Krakova odvezly pohár za celkové druhé místo. Porazil je pouze tým cukrářů z domácí školy. A protože kluci v kuchařské soutěži získali pohár za celkové třetí místo, mohla být radost v autě po cestě domů ještě větší. Pořadatelům děkujeme za organizaci soutěže a soutěžícím gratulujeme za předvedené výkony a krásné umístění.