Gastroslavnosti Litomyšl
Zase po roce jsme se zúčastnili již 6. ročníku gastroslavností, které se uskutečnily v Litomyšli o víkendu 20. května 2017. Tématem ročníku soutěžní přehlídky odborných škol Pardubického kraje byly šmorny a knedlíky. Pečené knedlíky, které se označují jako šmorny, mají nejrůznější regionální variace a nejčastěji se připravují jako placky či trhance. Vařené knedlíky převažují formou přílohy k masu a staly se tak důležitou součástí české, rakouské, bavorské a tyrolské kuchyně. Letošní „Gastroslavnosti M. D. Rettigové“ proto připomněly jejich velké množství způsobů příprav. Této soutěže v přípravě knedlíků se zúčastnilo šest odborných škol a naši školu reprezentovali žáci prvního ročníku oboru „Kuchař“ – Eliška Pelikánová a Patrik Plch. Společně připravovali „Zámecké knedlíky“ s červeným zelím na cibulce a jablku. Tento pokrm měli za úkol připravit na 4 porce v časovém limitu 50 minut. Za jejich špičkovou prezentaci vybojovali krásné a cenné třetí místo.
Diplom za třetí místo.
Diplom za špičkovou prezentaci.
Zapsala: Helena Chmelíková
Comments are closed.