Celointernátní soutěž v manuální zručnosti

008   Vlastní soutěž se konala dne  08.2. 2018 od 15:30 hodin a  každý vychovatel zabezpečoval jedno funkční stanoviště.  Úkoly byly zaměřeny na odhad, jemnou i hrubou motoriku. Specifickým stanovištěm bylo to, které prověřovalo vědomosti z historie a současnosti zimních olympijských her.
   Jednotlivými stanovišti byly hod na koš, trefa na bránu, hod na cíl, stavba věže z kostek, štafeta s míčem, a před prokázáním vědomostních znalostí zahřívací kolo „lidský trakař“
   Soutěžilo se v pětičlenných družstvech. Celkem se zápolení účastnilo a zápolilo 14 týmů a ty nejúspěšnější získaly sladké odměny.  První místo obsadil tým vychovatelky Lustigové se 138 body, pomyslnou stříbrnou příčku vybojoval tým vychovatele Valenty se ziskem 109ti bodů a třetí skončilo družstvo vychovatelky Tomanové, které získalo pěkných 86 bodů.
   Celkově se soutěž vydařila a měla velmi dobrou sportovní i znalostní úroveň, všichni soutěžící prokázali zaujetí, sportovního ducha a přispěli tak k „narušení“ stereotypu čtvrtečních internátních činností. Všichni věříme, že soutěž dokáže „nastartovat“ naše žáky i jejich vedoucí k dalším pestrým aktivitám, protože takových akci není nikdy dost.

Zapsala Bc. Libuše Tomanová