Divadelní představení v podání pardubického Exilu

005Tato divadelní představení mají v rámci mimoškolní výchovy již dlouhodobou tradici. Pardubický divadelní soubor Exil je naší škole velice nakloněn. Důvodem je také to, že jeho členem je jeden z pedagogů našeho učiliště. Panu Zlesákovi patří nemalé poděkování, neboť i jeho zásluhou se nám daří již třetím rokem nabídnout žákům pěkný kulturní zážitek. V letošním roce herci předvedli v kulisách zrcadlového sálu komedii Rozmarný duch.
Jedná se o roztomilý příběh plný břitkých slovních přestřelek mezi živými a duchy. Poučením pak může být, že není záhodno zahrávat si s okultními vědami a brát spiritismus na lehkou váhu.
Přísně racionální spisovatel Charles Condomin uspořádá ve svém domě spiritistickou seanci, aby získal materiál pro svou novou knihu. Pozve proto na večeři madam Arcati. Bláznivá vyvolávačka duchů působí jako šarlatánka. Přesto se jí omylem podaří přivolat ducha bývalé paní Condominové, která je viditelná jen pro Charlese a nové paní Condominové příslušně pije krev. A to je jen začátek…

Zapsala: Tomanová L.