Pandemie? Na zámku to přesto žije!

Minulý týden jsme poslali všechny žáky domů. Jak složité je sehnat všechny ty zájemce o jednotlivá řemesla na burzách škol a jiných náborových akcích a dostat je do školních lavic a dílen. Jak jednoduché je před obědem oznámit: „ Jeďte domů“ a najednou, uprostřed školního roku, je areál jako mávnutím proutku téměř prázdný.
Ale život na zámku se nezastavil. Je nutno zajistit, alespoň virtuálně, teoretickou výuku, udržet provoz a minimalizovat finanční ztrátu, ale i dokončit několik rozjetých akcí. V „ montérkách“ se proto, alespoň na tři dny v týdnu, ocitla většina pedagogů, aby zastali šikovné ruce našich žáků. Všichni vědí, že je to potřeba a tak gastro  a služby pomáhají sázet  v zahradě, truhláři s vychovatelkami dokončují rekonstrukci pokojů na domově mládeže a kováci se zedníky pracují na parkovišti, kde se zároveň soutěží na přilehlých pozemcích parková úprava a prostor bude brzy nutné předat vítězné firmě. Ve volných chvilkách komunikujeme se žáky prostřednictvím našich www stránek, kde vznikl výukový portál a také šijeme roušky, kterých je zoufalý nedostatek. Vybavujeme jimi postupně naše zaměstnance a na řadu přijdou například i naši klienti sociální služby, kterou poskytujeme v Chroustovicích.
Chválím všechny, učitele i provozní a zároveň vzkazuji našim žákům: „Děláme vše pro to, aby váš návrat byl co nejpohodovější, společně jsme zvládli současnou situaci a vaše příprava na budoucí zaměstnání utrpěla minimálně.“

                                                                                                              Ředitel školy.