I my pomáháme!

Že Česko žije šitím roušek různých střihů, barev a provedení, je zjevné snad na každém kroku. Z důvodu nedostatku těchto ochranných pomůcek se do šití zapojila řada známých českých osobností, ale také řada tvořivých maminek a babiček.
Jak již jsme uvedli v předchozím článku, také šikovné ručičky našich pedagožek se podílejí na výrobě ochranných roušek pro naše zaměstnance a klienty pečovatelské služby, kterou naše učiliště poskytuje. Pečovatelská služba funguje i v těchto nelehkých dnech, kdy kromě standardní donášky obědů z kuchyně našeho učiliště, zajišťuje klientům a případným dalším zájemcům z řad seniorů v městysu Chroustovice také nákupy a jiné pochůzky.
Nelze opomenout také některé žáky učebního oboru Pečovatel, kteří stejně jako tisíce dalších žáků tráví nucenou karanténu mimo zdi svého učiliště. Také oni se zapojili do šití roušek a o jejich šikovnosti a odhodlání se můžete přesvědčit ve fotogalerii. Roušky žáci šijí pro sebe a své blízké, někteří se je však rozhodli darovat seniorům v okolí a potvrzují tak jednu milou skutečnost a to, že mají srdce na pravém místě…

                                                                                               Mgr. Vendula Mrázková