Vyhlášení soutěže MLS Pardubického kraje

Slavnostním vyhlášením v zrcadlovém sálu chroustovického zámku vyvrcholil třináctý ročník soutěže MLS Pardubického kraje. Z celkem 130 produktů od 32 regionálních výrobců vybírala pětičlenná porota nejlepší potraviny. Oceněné výrobky bude moci veřejnost ochutnat už 31 května na Dni Pardubického kraje a 15 . a 16. června na Beko Fresh festivalu v Pardubicích.

I letos bylo předáváno ocenění ve čtyřech kategoriích, a to Mlýnské a pekárenské a cukrářské výrobky, Mléko a mléčné výrobky, Maso a masné výrobky a Výrobky z medu a ostatní. Titul „Objev roku“ získalo šest producentů, kteří se do soutěže přihlásili poprvé. Jsou to Veselka Litomyšl s.r.o., Fit, zdraví, výživa® Jana Kolrusová, Bc. Marek Mandík, Květná zahrada z.ú., Ivana Bakrlíková a Monika Pavlisová.
Největší zastoupení měla kategorie Mléko a mléčné výrobky, která byla také dle poroty obsazena velmi kvalitními produkty. V této kategorii byl vyhlášen jako Absolutní vítěz  zrající sýr z Květné zahrady z.ú., který byl hodnocen jako srovnatelný se zahraniční produkcí. 
Další kategorie ovládly kvasový bochník s vařeným žitem z firmy Mgr. Tomáš Kroulík -Naše DOBRÁ pekárna, Diamond Muscle – špička z plece z firmy Josef Morávek a švestková povidla z Květné zahrady z.ú.
Agrovenkov o.p.s., jež je vyhlašovatelem soutěže se i v letošním roce zaměří na propagaci oceněných výrobků. Novinkou letošního ročníku jsou webové stránky mlspardubickehokraje.cz, které prezentují  všechny oceněné výrobky.  Dále bude vydán vydán katalog oceněných výrobků a v rámci výstavy Koně v akci na pardubickém závodišti 24. srpna proběhne spotřebitelská soutěž, během níž budou moci návštěvníci ochutnat a ohodnotit soutěžní výrobky.
Nejbližší příležitostí, kdy může veřejnosti nové MLSy Pardubického kraje ochutnat a zakoupit, bude Den Pardubického kraje, který se uskuteční 31.května na Pernštýnském a Komenského náměstí v Pardubicích. Následně potom o víkendu 15. a 16. června mohou lidé oceněné výrobce s jejich potravinami potkat na Beko Fresh festivalu na pardubickém dostihovém závodišti.

Ve středu 22. května 2019 proběhlo na chroustovickém zámku předání Certifikátů s právem užívat ochrannou známku MLS Pardubického kraje 2019. Ocenění bylo uděleno 47 výrobkům. Fotografie najdete ve fotogalerii.

Dne 31.5. 2019 Vás zveme na Den Pardubického kraje. Během odpoledne se na Perštýnském náměstí kromě kulturního programu můžete setkat s výrobci oceněnými značkou MLS Pardubického kraje. 
Více na www.pardubickykraj.cz