Výlet Chrudim

17. září 2019 si někteří žáci ze skupiny vychovatelky Tomanové, zpestřili pobyt v domově mládeže výletem za poznáním do blízké Chrudimi,  bohaté na historii,  množství památek a zajímavých objektů.
První zastávkou byla návštěva věznice, která byla vybudována v roce 1792. Věznice fungovala až do roku 1960, je zajímavé, že cela předběžného zadržení je využívána až do dnešní doby.
Druhým zastavením bylo loutkařské muzeum, kde jsme si prohlédli expozici loutek, vystoupali na vyhlídkovou věž a prozkoumali   Chrudim   z ptačí perspektivy, což jsme „zvěčnili“ několika fotografiemi.
Cestu za poznáním historické a tajemné Chrudimi jsme zakončili procházkou chrudimskými uličkami a seznámili se s významnými stavbami města: kostelem Nanebevzetí Panny Marie, sloupem proměnění Páně, Staré radnice-dnes sídla městské policie, Rozvodovským domem, Mydlářovým domem, tmavou fortnou – „myší dírou“, Pipichovým divadlem a dalšími. Putování, které nám přineslo mnoho poznatků a zážitků, jsme ukončili v klášterních zahradách města a v Muzeu barokních soch.

 Zapsala a výlet uspořádala Tomanová L.