ZIMNÍ SPORTOVNÍ SOUSTŘEDĚNÍ – KRKONOŠE (POMEZNÍ BOUDY)

           

Po předešlé nejistotě s covidovými opatřeními, s nemocemi a karanténami žáků, jsme plán uspořádat zimní sportovní soustředění v týdnu 6-10.12 2021 proměnili ve skutečnost.
Dvacetdva sportovců s doprovodem, se ráno vydalo autobusem, za krásami zasněžených hor, vstříc nejen sportovním zážitkům, ale i novým zkušenostem.  Ubytováni jsme byli v osvědčeném a nám dobře známém  sportovním zařízení SKIMU. Zde jsme využívali zázemí, které je v podstatě šité na míru našim plánům. Velká sportovní hala v suterénu, spolu s posilovnou a sálem pro stolní tenis,nám dělala každodenní společnost. Indoorové sportovní aktivity jsme doplňovali nejčastěji běžkařskou průpravou „v bílé stopě“  a horskou turistikou. Někteří z nás stáli na lyžích poprvé, přesto jsme statečně bojovali s přitažlivostí zemskou a poznáváním svých fyzických schopností a dovedností. Tato příprava musela být někde znát a tak v závěru soustředění jsme konstatovali, že se mnozí z nás mohou považovat za zdatné hobby běžkaře.  Večerní program jsme plnili sportovní průpravou na bowlingových drahách, které jsou vzdálené pohodových 100m od našeho ubytování. Jedenkrát jsme dali odpočinout (myslím zaslouženě) znaveným svalům v nedalekém wellness centru v polském Karpaczi.
Ačkoli se to nezdá, pět dní uteklo velmi rychle a vyjma pěkných vzpomínek zůstanou svědky našich aktivit téměř tři desítky poctivě odsportovaných hodin, nějaká ta „bebínka“ a snad i chuť navázat na dosavadní aktivity v následujícím roce 2022.

P.S. Tu Sněžku, kterou jsme prostě nestihli, dáme hned příště, protože nám ji nemohou odstěhovat…

Trenéři děkují za přístup všem účastníkům soustředění.